Loading

Потанцюємо?

23/08/2015

Image

Потанцюємо?

Навіть тоді, коли відчувайте втому після роботи, і коли здається, що немає часу ні для якихось там танців, все ж таки постарайтеся відвідати заняття танців хоча б раз на тиждень. Стародавні індуси говорили: «Танець - це життя!» І це правильно, так як ніщо інше не здатне так поповнити запаси нашої життєвої енергії, як танець і яскраві кольори.

Танець вже порівняно давно визнаний відмінним лікарством, так як він не тільки покращує настрій, але і лікує досить серйозні хвороби.

Під час танцю знімається м'язова напруженість, поліпшується емоційний стан, прояснюється свідомість і відбувається поліпшення інтелектуальних здібностей. Особливо танцями бажано займатися тим людям, які звикли тримати негативні емоції в собі. Ще танець допомагає позбутися депресії і подивитися на життя новими очима.

Зниження ризику появи ішемічної хвороби серця і остеохондрозу, нормалізація обміну речовин та імунної системи, зміцнення кісткової системи, навіть полегшення лікування астми і позбавлення бронхітів, поліпшення ходи і постави - це всього лише невелика частина тих позитивних моментів, які танець надає нашому організму.

Ніколи не пізно почати танцювати. Для танців практично не існує ніяких перешкод і протипоказань – потрібно відвідувати тільки той вид танцю, який підходить саме вам. Тільки лише у випадку наявності хронічних хвороб, бажано проконсультуватися з лікарем і тренером з танців, щоб визначити підходяще фізичне навантаження.

Сьогодні існує величезна кількість танцювальних шкіл, тому немає труднощів вибрати собі найбільш підходящий вид танцю за темпераментом. Також можна вибирати танець за терапевтичними характеристиками.

Латиноамериканський танець

Стиль латино сьогодні є дуже популярним видом танцю. Мамба, румба, ча-ча-ча, сальса - цей вид танцю в одну мить перетворить вас на королеву танцполу на будь-якій вечірці. З цього моменту можете забути проблеми, пов'язані з протилежною статтю. Крім цього, танці латино дуже позитивно впливають на фігуру. Головна особливість рухів у танці полягає в тому, що по великому рахунку рухаються лише стегна і талія. Врезультаті цього здійснюється відмінне тренування м'язів, поліпшення кровообігу в малому тазі, а також профілактика гінекологічних захворювань. Латиноамериканські танці допомагають впоратися і з депресією.

Фламенко

Даний танець відмінно підходить для лікування остеохондрозу. Під час занять велика увага приділяється правильності постави корпусу. Він також зміцнює спинні м'язи, допомагає отримати аристократичну поставу, відкриває область грудей і плечей.

Танець живота

Цей танець можна назвати, мабуть, одним з найбільш хвилюючих і корисних. Танець живота чарує не тільки своїми сексуальними рухами. Чуттєві рухи танцю змушують рухатися найглибші м'язи і діафрагми. Під час танцю здійснюється масаж внутрішніх органів і стимулюється робота кишкового тракту. Танець живота – це відмінний спосіб профілактики гінекологічних захворювань. І це ще не все – східні танці дозволяють жінкам відчувати дуже сильний оргазм, це стосується і тих жінок, які колись вважали себе фригідними.

Індійський танець

Для цього танцю характерний сильний психотерапевтичний ефект. Він допомагає людям, які хворіють діабетом, гіпертонією і різними формами артриту.

Кельтський танець

Цей танець допомагає відмінно впоратися зі сколіозом і лордозом, а також вирівнює форму ніг. Необхідність робити сильні рухи ногами і тримати спину прямо і нерухомо, змушує працювати практично всі м'язи. Добре зміцнюються ікри ніг і стегна, тренується серцева і кровоносна система.

Фокстрот

Фокстрот уповільнює розвиток хвороби Альцгеймера. Це підтверджується дослідженнями американських учених. З цієї причини фокстротом рекомендується займатися людям похилого віку.

Вальс

Це найромантичніший і ніжний танець. Вальс зміцнює нервову систему, сприятливо впливає на мозкову діяльність, тренує вестибулярний апарат, а також сприяє появі глибоких почуттів гармонії і задоволення.

Бути щасливим і здоровим дуже просто, адже нам залишається вибрати самий підходящий танець і радіти життю!