Loading

Записуємо дитину в танцювальну студію

23/08/2015

Image

Записуємо дитину в танцювальну студію

Найоптимальніший вік для того, щоб почати займатися в дитячій танцювальній студії - це п'ять-сім років. У цьому віці дитина вже чудово розуміє, що від неї вимагає педагог, і крім того, дитина вже готова до певних фізичних навантажень. Крім цього, уроки танців для дітей цього віку часто проводяться у вигляді гри, тому який принц не захоче запросити на танець прекрасну принцесу! Діти приймають такі «умови», вони досить швидко захоплюються і, навіть непомітно для самих себе, освоюють нові па і рухи. Батькам не варто забувати, що займатися у студії доведеться не менше трьох разів на тиждень, тому вибрати школу танців краще ту, яка ближче розташована до будинку. Принаймні на той час, поки дитина ще маленька.

Почати краще всього з загальної хореографії, яка включає в себе цілий комплекс дисциплін. Пізніше, приблизно років через два, можна вибрати який-небудь напрямок в танцювальному мистецтві і продовжувати вдосконалення саме в цьому стилі. Тим більше що дитина до восьми-дев'яти років вже самостійно зможе визначити, що їй більше до душі: латинська самба або класичне танго.

Як це не банально, але доводиться коротко згадати й про витрати. На перших порах підійдуть звичайні футболки, лосіни і легкі чешки. З часом, якщо дівчинка захоплена бальними танцями, доведеться придбати туфельки на невисокому каблуці і гарне плаття. Хлопчику необхідно буде купити чорні брюки і сорочку з метеликом або краваткою. Танцювальні костюми, як для дівчинки, так і для хлопчика, купують в готовому вигляді самі батьки, або замовляють їх у спеціальних ательє. Вартість цього всього, звичайно ж, не низька, але щастя дитини на перших виступах не можна виміряти ніякими грошима.

Традиційно хлопчиків батьки на танцювальні заняття приводять рідше, ніж дівчаток. Тому, записуючи свою дочку в танцювальну студію, розумно кому-небудь із знайомих або родичів запропонувати відвести туди ж їхнього сина - і пара вже сформована. Не варто думати, що танці - це не чоловіче заняття, навпаки, це прекрасна альтернатива спортивних занять, при цьому танці - менш травматичні. Разом хлопці зможуть домогтися високих результатів, адже на міжнародні змагання їздять тільки добре сформовані пари, які танцюють разом, найчастіше, з самого дитинства.

Вибираючи ту чи іншу танцювальну студію (клуб), потрібно дізнатися, наскільки досвідчений педагог, який буде працювати з дітьми. Розпитайте про нього батьків, чиї діти вже якийсь час займаються у цього педагога. Не полінуйтеся і постійте під дверима танцкласу декілька перших уроків, обов'язково відвідайте відкриті заняття.
Що ж дають заняття танцями нашим дітям? В першу чергу, це прекрасна фізична форма (витривалість, міцні м'язи, гнучкість) і вміння рухатися. Будь-який танець невіддільний від пластики і грації, які в 5-6-річному віці розвиваються дуже швидко. Не менш важливо і те, що танці вчать дітей спілкуванню, особливо це важливо для дошкільнят. Виступаючи на відкритих уроках, конкурсах і змаганнях дитина без зусиль і психологічних травм впорається із зайвою сором'язливістю. Крім того, регулярні заняття танцями вчать розподіляти час, бути в будь-якій обстановці зібраними і відповідальними.